НАСЕЉУ НОВО СЕЛО, ОБЕЗБЕДИТИ КОНТИНУИТЕТ РАЗВОЈА
30.04.2012
У области одрживог развоја, заштите животне и радне средине Градска општина Палилула је протеклих неколико година дала приоритет међублоковском уређењу у стамбеним четвртима и насељима општине. О резултатима инфраструктурне изградње и уређења јавних површина у насељу „9.Мај“ у Новом Селу и новим инвестицијама, са члановима Савета грађана разговарали су проф.др Миле Илић, председник Скупштине Града Ниша, проф.др Игор Новаковић, председник Градске општине Палилула, Бранимир Јездимировић, директор ЈКП Горица у Нишу и Срђан Васковић, члан Градског Већа.

Изградња Колектора за одвод атмосверске воде, канализационе и водоводне мреже, асфалтирање главне саобраћајнице у насељу-улице „Топлички партизански одред“, реконструкција прилазних путева и надвожњака, само је део инвестиционих активности које смо остварили у нашем мандату, у насељу Ново Село Градске општине Палилула, истакао је др Миле Илић, председник Скупштине Града Ниша. Ово насеље, због наглог повећања броја становника,  мора  још интезивније да се гради. Представници руководства општине и града Ниша, нагласили су да је за остваривање стратешких циљеви општине и побољшање услова живота становника потребно остварити континуитет развоја.

Овим поводом, у центру насеља, поред столетних стабала-записа, која су под заштитом Завода за заштиту природе Србије, уређена је нова парковна површина и постављен мобилијар. По речима председника општине Палилула, Игора Новаковића, акција уређења зелених површина, осим доприноса побољшању животног простора, обезбедила је у протеклом периоду и посао за најугроженије становнике општине Палилула. Постављено је више десетина мобилијара, за рекреативне активности најмлађих становника на селу и у насељима градског подручија, фонтане, урађене су стазе и прилазни путеви, комунална инфраструктура, стајалишта, клупе, постављена нова саобраћајна сигнализација.